Flexibele werktijden

Binnen de gemeente Altena werken wij tijd en plaats onafhankelijk. Je werktijden zijn afhankelijk van je werkzaamheden flexibel in te delen op kantoor of op een andere locatie afhankelijk van je.

Uitstekende ontwikkel mogelijkheden

Binnen de gemeente vinden we het belangrijk dat onze collega’s zich blijven ontwikkelen. Dit kan met behulp van opleidingen via de Altena Academie. Of bijvoorbeeld door je talenten in te zetten op projecten binnen de organisatie. Je krijgt van  ons de ruimte om te verkennen. De ruimte om te leren en beter te worden. Niet alleen als specialist maar ook als mens. Want bij de gemeente Altena geloven we dat iedereen een uniek talent heeft. En als je dat talent kent, herkent en op het juiste moment ‘aan’ zet er de mooiste dingen groeien. Daarom staat talent gedreven werken hoog in het vaandel.

Inspirerende werkomgeving

Samen met collega’s en inwoners breng jij ons elke dag een stapje dichter bij het gezamenlijke doel: de meest vitale regio van Nederland worden. De gemeente Altena geeft jou daarvoor alle mogelijkheden. Zodat jij kunt groeien en excelleren als professional en als mens. Het nieuwe werken 

Zoals aangegeven bij de flexibele werktijden werken bij plaats en tijd onafhankelijk. Je hebt dus de ruimte om op basis van je werkagenda je dag flexibel in te delen. We werken hybride. Je type werk bepaalt waar je werkt. Hiermee willen we een betere balans creëren tussen werk en privé wat zorgt voor vitalere collega’s. 

Goede secundaire arbeidsvoorwaarden

Zoals iedere gemeente hanteert de gemeente Altena de CAO gemeenten wat de basis biedt voor al onze secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een individueel keuzebudget van 17,05%. Je kan hiermee bijvoorbeeld extra vakantiedagen opnemen of het maandelijks of jaarlijks laten uitbetalen. Aan jou de keuze wat je met dit budget doet. 

Sociale en vriendelijke werksfeer

Gemeente Altena bestaat uit 17 enthousiaste teams die samen werken aan de opdrachten waar wij als gemeente voor aan de lat staan. Daarbij is co-creatie het vertrekpunt. Want door samen te werken met collega’s, ondernemers en bewoners uit de gemeente bereiken we onze doelen sneller en is de weg er naar toe leuker en leerzamer.

Werk dat er toe doet

Er groeien mooie dingen in de gemeente Altena. Voor onze inwoners en voor onze medewerkers. Wij bewijzen elke dag weer opnieuw dat een combinatie van de beste ingrediënten zorgt voor de mooiste resultaten.

Zo laten we zien dat duurzaamheidsdoelen bereikt kunnen worden én tegelijkertijd meehelpen om het platteland te versterken. Bewijzen we dat tradities en innovaties even belangrijk zijn. En dat woongeluk en werkgeluk elkaar versterken. Want samen hebben we de brandende ambitie om van de gemeente Altena de meest vitale regio van Nederland te maken. Waar gelukkig en gezond oud worden de norm is. Voor iedereen.

Veel ruimte voor initiatief

Als je werkt bij gemeente Altena, zit je zelf aan het stuur. Binnen de kaders van het coalitieakkoord en met het oog op onze geformuleerde ambitie, geef je zelf vorm aan je werk. Vakinhoudelijk bepaal je zelf de beste weg naar het doel.

Altena is groot in expertise met 500> specialisten bij elkaar. Er is dus veel kennis in huis en dat geeft je de mogelijkheid om multidisciplinair samen te werken en mee te bouwen aan talrijke gemeentelijke producten, diensten en processen. Maar gelukkig zijn we niet té groot! In onze compacte teams is iedereen actief betrokken en vind je makkelijk de mensen die je nodig hebt. We vinden het belangrijk dat iedereen benaderbaar is.

De Altena Academie

De Altena Academie is HET platform binnen onze gemeente waarin je aan de slag kan met je ontwikkeling. Of het nu om vakgerichte cursussen of brede opleidingen gaat, bij ons krijg je alle ruimte om jezelf te blijven ontwikkelen. 

Goede salaris- en pensioenregeling

Als gemeente maken we gebruik van de CAO gemeenten. Alle functies zijn ingedeeld.