Ontdek Gemeente Altena

Kom werken voor de grootste gemeente van West Brabant

Hier gebeurt het!

Niets zo uitdagend als het werken bij een jonge gemeente in ontwikkeling. Op 1 januari 2019 zijn we gefuseerd met de 3 gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem en zijn de eerste bouwstenen gelegd. Inmiddels zijn we een paar jaar verder, vol ambitie en volop in beweging. Het vormgeven van deze gemeente is een prachtige klus die op alle vlakken van de organisatie uitdagingen biedt. Wij zoeken talent dat zich thuis voelt in deze veranderende omgeving die voortdurend nieuwe mogelijkheden biedt. Ben jij flexibel en vastberaden? Houd jij van uitdagende situaties? Ontdek dan de Gemeente Altena als werkgever!

Ontwikkelen en groeien bij Altena

De ontwikkeling van onze medewerkers staat bij Altena centraal. Door voortdurend ruimte te bieden voor groei houden wij onze organisatie vitaal. Zo bouwen wij aan een wendbare organisatie die zich ten dienste stelt van de inwoners en ondernemers binnen onze gemeente.

Goed werkgeverschap staat bij Altena voorop. Onze 400 medewerkers werken op onze locaties die ingericht zijn op samenwerken. Je werkplek is een keuze, dat betekent dat je daar werkt waar het het meest gewenst is. Dat kan thuis zijn, op locatie of in het gemeentehuis. We staan voor een goede balans tussen werk en privé. In het samenwerken vormen onze kernwaarden het vertrekpunt: Wij zijn bevlogen, betrokken, wendbaar en zoeken aansluiting bij.

Gemeente Altena heeft integriteit hoog in het vaandel staan. Voor de medewerkers is dan ook een gedragscode vastgesteld. Deze biedt de medewerkers een houvast, een richtlijn voor welk gedrag gewenst is en welk gedrag niet als we het over integer handelen hebben. 

Grappig...

... dat sommige mensen denken dat het werken bij de gemeente iets is voor het einde van je carrière. Onze collega's zijn het levende bewijs tegen de verschillende vooroordelen die er heersen over het werken bij een gemeente. Wij bieden jou een baan met uitdaging, groei, kracht, vaart en balans. Bij gemeente Altena hebben we veel ambitie. Zo gaan we de komende jaren een paar duizend nieuwe woningen bouwen, de A27 verbreden én willen we een duurzame en natuurinclusieve gemeente zijn.


Werken bij Altena betekent altijd wat te doen en veel ruimte om te leren en je te ontwikkelen! Dus of je nu aan het begin van je carrière staat of al flink wat meters gemaakt hebt, wij bieden jou een mooie uitdagende baan met oog voor de juiste balans.

Jouw baan met ...

Actuele stages en vacatures bij Gemeente Altena

Wij bieden jou

Flexibele werktijden
Uitstekende ontwikkel mogelijkheden
Inspirerende werkomgeving
Het nieuwe werken
Goede secundaire arbeidsvoorwaarden
Sociale en vriendelijke werksfeer
Werk dat er toe doet
Veel ruimte voor initiatief
De Altena Academie
Goede salaris- en pensioenregeling

De grootste gemeente in West Brabant

We zijn in oppervlakte de grootste gemeente van West Brabant. We hebben 21 kernen waarin ruim 57.000 mensen wonen en werken.We zijn bij uitstek een groene gemeente waar landbouw en natuur elkaar afwisselen. Maar, vergis je niet, in Altena ligt ook één van de grootste (reparatie)binnenhavens van Europa, is transport een belangrijke bedrijfstak en met het prachtige natuurgebied de Biesbosch en vestingstad Woudrichem zijn we ook voor de toerist een aangename gemeente.

Route door Altena

Gemeente Altena is qua oppervlakte de grootste gemeente van West Brabant. Altena heeft groen, water, innovatieve landbouw, ondernemerschap en de op een na grootste binnenvaart haven van Nederland. Heb jij interesse in een van de vacatures of ben je nieuwsgierig geworden naar onze gemeente dan nodigen we je graag uit voor een mooie tour door de gemeente. In bijgevoegde link vind je een route die je leidt naar de mooiste plekjes in onze gemeente. Door te klikken op de plaatjes in deze route krijg je een filmpje te zien waarin een van onze collega’s je wat vertelt over de plek waar je staat. Zo zie je niet alleen de veelzijdigheid van onze gemeente maar leer je meteen meer over de projecten en ambities die onze gemeente heeft. Deze tour kan je de komende weken op elk gewenst moment rijden, wanneer het jou uit komt. Veel plezier!

Open kaart met gehele route

Bekijk route op Google maps:
Deel 1, Werkendam t/m Veen
Deel 2, Veen t/m Almkerk