Gemeente Altena

Vruchtbare grond voor groei

Er groeien mooie dingen in Altena

Overal in Altena zie je de geschiedenis van onze levendige gemeente. Met de binnenscheepvaart, de landbouw, de bedrijvigheid. Toch zijn we als gemeente pas een paar jaar oud. En dat maakt het werken bij onze gemeente zo uitdagend. We zijn volop in ontwikkeling. We hebben ambitie. Maar vooral: we houden van een frisse blik op dingen. En daarom zoeken we jou. Samen laten we de gemeente Altena bloeien op haar eigen, vruchtbare grond. Op een unieke manier. Met oog voor ieders ideeën. Want zo, zo groeien er mooie dingen.

Ook jij groeit in onze gemeente

Voor ons is alleen de gemeente laten bloeien niet genoeg. Wij zien het als onze verplichting om jou als medewerker net zo te laten bloeien. Dat doen we in de eerste plaats door jouw werkgeluk en gezondheid niet uit het oog te verliezen. Je werkplek kies je bijvoorbeeld zelf. Op ons kantoor, thuis of op een andere locatie. En de combinatie werk en privé? Die moet altijd in balans zijn.

Maar we laten je ook bloeien met behulp van je talent. Die ontdekken, omarmen en benutten we. Met Talent Management werken we vanuit jouw kracht. Talentgedreven werken noemen we dat. Want dat wat jij goed kan, geeft je energie. Daar profiteren we uiteindelijk allemaal van. 

Dat allemaal doe je op de vruchtbare grond van onze gemeente. Je krijgt de ruimte om te verkennen. Om te leren, om beter te worden. Niet alleen als specialist, maar ook als mens. Met en door je collega’s blijf je je ontwikkelen. En zo, zo groeien er mooie dingen in de gemeente Altena. Ook voor jou.

Nooit gedacht dat samenwerken, samen groeien betekent
Wendy Bosker
Teammanager P&O

Nooit gedacht…

...dat je als persoon zo kon groeien binnen een gemeente. Dat je bijdraagt aan de leefbaarheid van de gemeente. Dat je zoveel inwoners een steuntje in de rug kunt bieden. Onze collega’s laten zien dat het werken bij de gemeente zoveel betekenisvoller, belangrijker en dynamischer is dan de meeste mensen denken. Werken bij de gemeente staat voor uitdaging, groei, kracht, vaart en balans. Voor iedereen. Voor juniors, seniors, mensen uit het bedrijfsleven en mensen uit de publieke sector. Ga jij de uitdaging aan?

Actuele vacatures en stages bij Gemeente Altena

Wij bieden jou

De grootste gemeente in West Brabant

We zijn in oppervlakte de grootste gemeente van West Brabant. We hebben 21 kernen waarin ruim 57.000 mensen wonen en werken.We zijn bij uitstek een groene gemeente waar landbouw en natuur elkaar afwisselen. Maar, vergis je niet, in Altena ligt ook één van de grootste (reparatie)binnenhavens van Europa, is transport een belangrijke bedrijfstak en met het prachtige natuurgebied de Biesbosch en vestingstad Woudrichem zijn we ook voor de toerist een aangename gemeente.

Route door Altena

Gemeente Altena is qua oppervlakte de grootste gemeente van West Brabant. Altena heeft groen, water, innovatieve landbouw, ondernemerschap en de op een na grootste binnenvaart haven van Nederland. Heb jij interesse in een van de vacatures of ben je nieuwsgierig geworden naar onze gemeente dan nodigen we je graag uit voor een mooie tour door de gemeente. In bijgevoegde link vind je een route die je leidt naar de mooiste plekjes in onze gemeente. Door te klikken op de plaatjes in deze route krijg je een filmpje te zien waarin een van onze collega’s je wat vertelt over de plek waar je staat. Zo zie je niet alleen de veelzijdigheid van onze gemeente maar leer je meteen meer over de projecten en ambities die onze gemeente heeft. Deze tour kan je de komende weken op elk gewenst moment rijden, wanneer het jou uit komt. Veel plezier!

Open kaart met gehele route

Bekijk route op Google maps:
Deel 1, Werkendam t/m Veen
Deel 2, Veen t/m Almkerk